ÇALIŞMA ALANLARI
- Aile Hukuku
- Gayrımenkul Hukuku
- Ceza Hukuku
- Dava ve Uyuşmalık Çözümü
- Fikri Mülkiyet Hukuku Departmanı
- İcra ve İflas Hukuku
- İdare ve Vergi Hukuku
- Kişisel Verilerin Korunması
- Kamulaştırma Hukuku
- Rekabet Hukuku
- Şirketler Hukuku
- Tüketici Hukuku
- Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku
- Bankacılık ve Finans Hukuku
- İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
- Miras Hukuku
- Arabuluculuk
- Sağlık Hukuku
ENDÜSTRİ
Arabuluculuk
Arabuluculuk çatışan tarafların müzakerelerde bulunarak gönüllü ve karşılıklı olarak kabul edilebilir bir çözüme ulaşmaları için bir araya getiren, birbirlerini anlamalarını sağlamak için taraflar arasındaki iletişimi kolaylaştıran, tarafsız ve objektif bir üçüncü kişinin katılımıyla yürütülen bir usuldür.
“Arabuluculuk ” (AUÇ-ADR) ülkemizde 07.06.2012 günü kabul edilerek 22.06.2012 Tarih ve 28331 S. Resmi Gazetede yayımlanan 6325 sayılı yasa ile 22.06.2013 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Esnek bir süreçtir, kontrol yetkisi taraflardadır, tarafların kendi sorumluluğundadır, nihai anlaşmaya kadar süreç üzerindeki hakimiyet taraflardadır, arabulucu taraflar arasındaki bilgi alışverişini kolaylaştırır, doğru iletişimi sağlar, gizlidir. Dostane bir süreçtir ve barışa hizmet eder . Gerçek çıkarların, ihtiyaçların ve kaygıların ele alınmasını sağlayan bir uyuşmazlık çözüm yöntemidir.
Taraflara, geleceklerini yeniden planlama olanağını veriyor olması çok önemli avantajlarından birisidir Genel anlamda; arabuluculuk karar verme yetkisi olmayan tarafsız üçüncü kişinin, iletişim kanalları tıkanmış uyuşmazlık yaşayan tarafların mutabık kaldıkları bir çözüme ulaşmalarına destek verdiği bir süreçtir.